pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przetwory i nalewki

Autor książki:

Małgorzata Capriari

Dane szczegółowe:
Wydawca: Buchmann
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 272 s.
Wymiar: 160x235 mm
EAN: 9788376704371
ISBN: 978-83-7670-437-1
Data: 2012-06-29
Cena wydawcy: 28.48 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Półki supermarketów uginają się pod ciężarem najrozmaitszych marynat, konfitur, nalewek, jednak nawet te najlepsze produkty nie dorównują w smaku domowym przetworom. Dlatego warto, korzystając z letniego dostatku jarzyn i owoców, zaopatrzyć spiżarnię w choć kilka słoików własnoręcznie przygotowanych smakołyków. W książce zebrano klasyczne i bardzo oryginalne przepisy na przetwory kuchni polskiej i europejskiej: dżemy, marmolady, powidła, galaretki, owoce w alkoholu, sosy i chutneye, oliwy, oleje i octy aromatyczne, kwaszonki i solanki, marynaty, nalewki i likiery. Ich przygotowanie nie jest już tak trudne, czasochłonne i pracochłonne jak za czasów naszych babć, a smak i aromat - niezmiennie urzekają.

Książka "Przetwory i nalewki" - Małgorzata Capriari - oprawa twarda - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 272 stron i została wydana w 2012 r.