pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przetwory i mrożonki

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: Prószyński
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 176 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788380694583
ISBN: 978-83-8069-458-3
Data: 2016-08-23
pozycja niedostępna

Opis książki:

Zamknięte w słoikach skarby lata poustawiane na półkach spiżarni kojarzą się z domem, dzieciństwem i tradycyjną babciną kuchnią.

Słoiki z przetworami na zimę albo mrożonki, po które sięga się aż do lata, to świetny sposób na przechowywanie żywności zimą.

Trudno sobie wyobrazić tradycyjną polską kuchnię bez kiszonej kapusty, nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych konfitur, dżemów, kompotów, soków, sałatek, kiszonych ogórków czy marynowanych grzybów. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie musi być skomplikowane i czasochłonne, co więcej, przyrządzanie apetycznych zimowych przysmaków według tradycyjnych i nowych receptur może się okazać prawdziwą przyjemnością. W tej książce zachęcamy i podajemy przepisy na przetwory, które urozmaicą zimowe menu, a także pokazujemy, jak wykorzystać mrożonki i jak zamrażać żywność, aby nie traciła wartości smakowych i odżywczych.

Książka "Przetwory i mrożonki" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2016 r.