pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Miód na stole. 360 przepisów kulinarnych

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników
Oprawa: twarda
Ilość stron: 448 s.
Wymiar: 145x210 mm
EAN: 9788374010665
ISBN: 978-83-7401-066-5
Data: 2008-09-10
Cena wydawcy: 17.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Lecznicze i odżywcze właściwości miodu są znane od najdawniejszych czasów. Jest on jednym z najczęściej wykorzystywanych przez człowieka naturalnych produktów węglowodanowych, dodatkowo łatwo przyswajalnym przez człowieka. Miód jest wykorzystywany w procesach leczenia różnych chorób: chorób płuc, wątroby, nerek, niedokrwistości, wyczerpania. Dodatkowo spożywanie miodu zmniejsza działanie toksyczne wielu używek, takich jak kawa, tytoń i alkohol.

Miodem można wzbogacić wartości odżywcze i smakowe wielu potraw, mięs, sosów, ciast i napojów. Dodatek miodu świetnie poprawia i harmonizuje smak potrawy. Autorzy książki "Miód na stole" proponują aż 360 przepisów na najróżniejsze potrawy, w których jako jeden ze składników lub ważnych dodatków występuje miód. Warto spróbować, bo miód nadaje potrawom oryginalne odcienie smakowe.

Książka "Miód na stole. 360 przepisów kulinarnych" - Patrycja Rozumowicz, Bolesław Pilarek - oprawa twarda - Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników.