pokaz koszyk
tylko: autor tytuł  24h
»
»
»
Bolesław Pilarek

Bolesław Pilarek - książki lub utwory autora

Sortuj wg

Miód na stole - okładka książki
Patrycja Rozumowicz, Bolesław Pilarek

Miód na stole

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2018; Oprawa: miękka;
Lecznicze i odżywcze właściwości miodu są znane od najdawniejszych czasów. Jest on jednym z najczęściej wykorzystywanych naturalnych produktów węglowodanowych, łatwo przyswajalnych przez człowieka. Miodem można wzbogacić wartości odżywcze i smakowe wielu...
Cena: 18.79  Cena wydawcy: 29.00 zł Oszczędzasz: 10.21 
do koszyka

150 nalewek na miodzie - okładka książki
Bolesław Pilarek, Łukasz Pilarek

150 nalewek na miodzie

Książka. Wydawnictwo: Adam Marszałek ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
W publikowanych recepturach polecany jest głównie miód wielokwiatowy, który obok akacjowego i lipowego należy do miodów o specyficznym składzie, smaku i zapachu. Miody te nadają nalewkom szczególne walory smakowe i zapachowe, a przede...
Cena: 10.89  Cena wydawcy: 14.00 zł Oszczędzasz: 3.11 
do koszyka

150 nalewek na miodzie - okładka książki
Bolesław Pilarek, Łukasz Pilarek

150 nalewek na miodzie

Książka. Wydawnictwo: Adam Marszałek ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2012; Oprawa: miękka;
W publikowanych recepturach polecany jest głównie miód wielokwiatowy, który obok akacjowego i lipowego należy do miodów o specyficznym składzie, smaku i zapachu. Miody te nadają nalewkom szczególne walory smakowe i zapachowe, a przede...
Cena: 11.59  Cena wydawcy: 14.00 zł Oszczędzasz: 2.41 
do koszyka

Gotowanie na parze - okładka książki
Bolesław Pilarek

Gotowanie na parze

Książka. Wydawnictwo: Prószyński ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2009; Oprawa: twarda;
Z różnych technik przygotowania posiłków żywieniowcy szczególnie zalecają gotowanie na parze. Sporządzane w ten sposób potrawy pod względem zawartości witamin i minerałów są najwyższej jakości, jako że ten proces ogranicza ich degradację. Ważne...
pozycja niedostępna

Miód na stole. 360 przepisów kulinarnych - okładka książki
Patrycja Rozumowicz, Bolesław Pilarek

Miód na stole. 360 przepisów kulinarnych

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników ; Kategoria: Książki / Poradniki / Zdrowie i uroda; Oprawa: twarda;
Lecznicze i odżywcze właściwości miodu są znane od najdawniejszych czasów. Jest on jednym z najczęściej wykorzystywanych przez człowieka naturalnych produktów węglowodanowych, dodatkowo łatwo przyswajalnym przez człowieka. Miód jest wykorzystywany...
pozycja niedostępna

Grzyby w potrawach - okładka książki
Bolesław Pilarek, Patrycja Rozumowicz, Elwira Ulan

Grzyby w potrawach

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Oprawa: twarda;
Propozycje różnych przepisów potraw z grzybami. Niezwykły aromat jak również walory smakowe grzybów sprawiają, że należą one do najpopularniejszych i najbardziej cenionych specjałów kuchni polskiej. Wpływają na lepsze trawienie i...
Cena: 14.25  Cena wydawcy: 18.00 zł Oszczędzasz: 3.75 
do koszyka

Wina domowe i potrawy z winem - okładka książki
Bolesław Pilarek

Wina domowe i potrawy z winem

Książka. Wydawnictwo: Prószyński ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Oprawa: twarda;
Wino wyrabiać można niemal ze wszystkich owoców. W tej niewielkiej książeczce znajdą Państwo opis głównych zasad postępowania przy sporządzaniu tego boskiego nektaru oraz przepisy na doskonałe smakowo wina, których głównym składnikiem są agrest,...
pozycja niedostępna

Puchary fantazji pełne. 355 receptur na nalewki, likiery, koktajle, kruszony, poncze - okładka książki
Bolesław Pilarek

Puchary fantazji pełne. 355 receptur na nalewki, likiery, koktajle, kruszony, poncze

Książka. Wydawnictwo: Adam Marszałek ; Kategoria: Podręczniki / Podręczniki akademickie; Rok wydania: 2011; Oprawa: miękka;
Autor specjalizuje się w upowszechnianiu osiągnięć nauki i przodującej praktyki rolniczej. Od ponad ćwierć wieku, oprócz redagowania czasopism i publikowania artykułów prasowych, zajmuje się pisaniem poradników, książek, kalendarzy i broszur....
Cena: 8.72  Cena wydawcy: 14.00 zł Oszczędzasz: 5.28 
do koszyka

Biblioteczka Poradnika Domowego 11/2004. Potrawy z ziemniaków - okładka książki
Bolesław Pilarek, Elwira Pilarek

Biblioteczka Poradnika Domowego 11/2004. Potrawy z ziemniaków

Książka. Wydawnictwo: Prószyński ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Oprawa: miękka;
Ziemniaki - jedno z najbardziej popularnych warzyw w polskich gospodarstwach. Królują na naszych stołach w różnej postaci od chrupiących frytek po smakowite zapiekanki, babki, kluski i pierogi. W prezentowanym tomiku autorzy przedstawili...
pozycja niedostępna

Encyklopedia Gotowania. Gotowanie na parze - okładka książki
Bolesław Pilarek

Encyklopedia Gotowania. Gotowanie na parze

Książka. Wydawnictwo: Prószyński ; Kategoria: Książki / Słowniki i encyklopedie / Encyklopedie; Rok wydania: 2007; Oprawa: twarda;
Z różnych technik przygotowania posiłków żywieniowcy szczególnie zalecają gotowanie na parze. Sporządzane w ten sposób potrawy pod względem zawartości witamin i minerałów są najwyższej jakości, jako że ten proces ogranicza ich degradację. Ważne...
pozycja niedostępna

Zioła w apteczce, ogródku, przetworach - okładka książki
Bolesław Pilarek, Zdzisław Kawecki

Zioła w apteczce, ogródku, przetworach

Książka. Wydawnictwo: Adam Marszałek ; Kategoria: Książki / Poradniki / Zdrowie i uroda; Oprawa: miękka;
Szybki rozwój chemii sprawił, że zielarstwo i ziołolecznictwo zostało zepchnięte do rangi znachorstwa. Niemal powszechne lekceważenie nie sprzyjało szybkiemu rozwojowi tej dziedziny wiedzy. Z czasem okazało się, że leczenie samymi lekami...
pozycja niedostępna

Tajemnice piwa - okładka książki
Bolesław Pilarek

Tajemnice piwa

Książka. Wydawnictwo: Adam Marszałek ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Oprawa: miękka;
Badania archeologiczne wykazały, że piwo znali Egipcjanie już 2600 lat przed naszą erą. Było ono jednym z głównych produktów spożywanych w państwie faraonów. W Polsce pierwsze zapiski o piwie pochodzą z 1000 roku. Wówczas cesarz Niemiec Otton III...
Cena: 6.53  Cena wydawcy: 16.50 zł Oszczędzasz: 9.97 
do koszyka