pokaz koszyk
tylko: autor tytuł  24h
»
»
»
Między Wódką a Zakąską
książka:

Między Wódką a Zakąską

Dane szczegółowe:
Wydawca: Pascal
Rok wyd.: 2017
Oprawa: twarda
Ilość stron: 320 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788381031073
ISBN: 9788381031073
Data: 2017-12-08
Cena: 30.35  Cena wydawcy: 59.90 zł Oszczędzasz: 29.55 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Między Wódką a Zakąską - Aleksander Baron, Łukasz Klesyk - opis książki:

TA KSIĄŻKA WZIĘŁA SIĘ Z NIEZGODY. Niezgody z twierdzeniem, że każda wódka smakuje tak samo, że na próżno szukać w niej indywidualnego charakteru. Nieprawda! Każda ma swój aromat, zapach, fakturę. Są wódki ascetyczne, pikantne, słodkie i gładkie jak miód... Autorzy biorą na warsztat kilkadziesiąt gatunków polskich wódek czystych - degustują i dobierają do nich najlepsze potrawy. Testują zaskakujące połączenia, obalając przekonanie, że dobra zakąska to jedynie ogórek i śledź. Między wódką a zakąską to coś więcej niż książka kulinarna. To rzecz o historii i współczesności polskiej wódki (prawdziwa, bez ściemy!), sekretach produkcji i sztuce degustacji - pokazująca, że ten trunek, choć tak powszechny, jest w gruncie rzeczy całkiem nieznany. Aleksander Baron - szef kuchni młodego pokolenia, restaurator, współwłaściciel warszawskiej restauracji Solec 44, w której eksploruje granice kuchni polskiej, odświeża dawne przepisy i redefiniuje klasykę. Autor bestsellerowej książki Kiszonki i fermentacje. Łukasz Klesyk - dziennikarz kulinarny i alkoholowy, ekspert od alkoholi mocnych, które zawodowo degustuje i opisuje od kilkunastu lat. Członek honorowy The Scotch Malt Whisky Society. Redaktor i felietonista, pisze m.in. do magazynów "Wino" i "Whisky". Wódka jest naszym alkoholem narodowym. Ale, gdy chcemy o niej opowiedzieć, okazuje się, że wiemy tak niewiele. Smak, nuty zapachowe, temperatura, gatunki? Baron i Klesyk spieszą na ratunek. M O N I K A B R Z Y W C Z Y, redaktor naczelna magazynu "Usta" Szukając Świętego Graala, w kieliszku i na talerzu, autorzy kilka razy ocierają się o doskonałość. Kto miałby zrobić to lepiej jak nie ci dwaj giganci smaku? G I E N O M I E N T K I E W I C Z, promotor naturalnych smaków

Książka Między Wódką a Zakąską - oprawa twarda - Wydawnictwo Pascal.

Książka posiada 320 stron i została wydana w 2017 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Między Wódką a Zakąską"
Aleksander Baron, Łukasz Klesyk - autor m.in.:
Kiszonki i fermentacje - okładka książki
Kiszonki i fermentacje Aleksander Baron;
Kiszonki i fermentacje - okładka książki
Kiszonki i fermentacje Aleksander Baron;
Suwała, Baron i inni - okładka książki
Suwała, Baron i inni Paweł Suwała, Aleksander Baron, Grzegorz Kwapniewski, Julian Karewicz, Dariusz Wolszczak;
Produkty podobne:
Jadalne kwiaty - okładka książki
Jadalne kwiaty Małgorzata Kalemba-Drożdż
Hummusy i pasty - okładka książki
Hummusy i pasty Konrad Budzyk