pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnie świata

Autor książki:

Rick Rogers

Dane szczegółowe:
Wydawca: Gruner+Jahr, G+J
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 304 s.
Wymiar: 210x260 mm
EAN: 9788375961553
ISBN: 978-83-7596-155-3
Data: 2011-09-06
pozycja niedostępna

Opis książki:

Mając tę książkę, można zaspokoić apetyt na potrawy z ulubionych restauracji etnicznych, używając świeżych składników i prostych technik kulinarnych. Może już nigdy nie będziesz musiał zamawiać jedzenia na wynos! Rick Rodgers Wypróbuj najbardziej lubiane potrawy z całego świata od chińskiej zupy wonton i złotego kurczaka z nerkowcami przez kremową, ogórkową raitę do dekadenckiego kurczaka tikka masala z Indii. Znajdziesz tu ponad 150 pysznych, łatwych do przygotowania przepisów dla miłośników kuchni międzynarodowej: FRANCUSKIEJ WŁOSKIEJ ŚRÓDZIEMNOMORSKIEJ MEKSYKAŃSKIEJ INDYJSKIEJ CHIŃSKIEJ TAJSKIEJ WIETNAMSKIEJ RICK RODGERS to wielokrotnie nagradzany autor książek kulinarnych, nauczyciel gotowania, a także gościnnie występujący w telewizji i radiu szef kuchni, który swoją miłością do dobrego jedzenia zaraża codziennie tysiące ludzi. Jest autorem ponad 30 książek kulinarnych, w tym bestsellera Thanksgiving 101, nominowanych do nagrody IACP Cookbook Award The Carefree Cook i Kaffeehaus, a także Comfort Food i Essentials of Roasting. Regularnie współpracuje z takimi magazynami jak Cooking Light, Food & Wine i Bon Appétit.

Książka "Kuchnie świata" - Rick Rogers - oprawa miękka - Wydawnictwo Gruner+Jahr, G+J. Książka posiada 304 stron i została wydana w 2011 r.