pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia włoska

Autor książki:

Reinhardt Hess, Sabine Salzer

Dane szczegółowe:
Wydawca: Muza
Rok wyd.: 2007
Oprawa: twarda
Ilość stron: 280 s.
Wymiar: 220x280 mm
EAN: 9788374953450
ISBN: 978-83-7495-345-0
Data: 2006-01-23
Cena wydawcy: 49.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Książka kucharska dla miłośników podróży i smakoszy. Włochy tematem kulinarnych odkryć! Włochy odzwierciedlają naszą tęsknotę za słońcem, powietrzem i błękitem morza w sposób tak sugestywny jak chyba żaden inny kraj. Przywołują impresje związane z kuchnią śródziemnomorską, jej prostym jedzeniem spożywanym na tarasie pod gołym niebem, parującymi makaronami, zapachem świeżo startego parmezanu i wybornym winem. 230 słynnych, znanych i tych całkiem nowych przepisów ze wszystkich kulinarnych regionów, od południowego Tyrolu po Sycylię: od antipasti po dolci; każda prowincja prezentuje swoje wyjątkowe i smakowite dania. Przyrządzenie ich jest bardzo proste i nie wymaga specjalnej wiedzy, a wszystkie niespotykane u nas składniki można z powodzeniem zastąpić krajowymi wyrobami. Znajdziemy tu fantastyczne kolorowe zdjęcia, obrazki z podróży, cenne wiadomości na temat krajobrazu, kultury, mieszkańców, tradycji, świąt i win, typowych włoskich produktów i specjalności cieszących się światową sławą. Jest to książka dla miłośników sztuki kulinarnej, smakoszy, głodnych wiedzy i spragnionych podróży.

Książka "Kuchnia włoska" - Reinhardt Hess, Sabine Salzer - oprawa twarda - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 280 stron i została wydana w 2007 r.