pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia tajska

Autor książki:

Lech Tkaczyk

Dane szczegółowe:
Wydawca: Astrum
Rok wyd.: 2012
Oprawa: miękka
Ilość stron: 152 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788372775832
ISBN: 978-83-7277-583-2
Data: 2012-05-22
pozycja niedostępna

Opis książki:

Kuchnia tajska kojarzy się nam z egzotyką. Zwłaszcza, że zgłębiając jej tajniki można się dowiedzieć, jak smakują mrówki, koniki polne czy szarańcza! Tajska sztuka kulinarna uznawana jest za jedną z najbardziej oryginalnych kuchni świata. Jej symbolem jest curry, podstawowym składnikiem ryż, a tajemnicę smaku stanowią lokalne, najostrzejsze na świecie przyprawy. Komponując je z wieprzowiną, mięsem drobiowym czy różnorodnością owoców morza, otrzymujemy całe bogactwo egzotycznych smaków i kolorów. Charakterystyczna dla kuchni tajskiej jest również dbałość o równowagę między pięcioma podstawowymi smakami. A łączenie lokalnych składników z pochodzącymi z innych stron świata pozwala tworzyć dania niezwykłe, co umożliwiają przepisy zebrane w tej książce. Warto spróbować!

Książka "Kuchnia tajska" - Lech Tkaczyk - oprawa miękka - Wydawnictwo Astrum. Książka posiada 152 stron i została wydana w 2012 r.