pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia tajska

Autor książki:

Lech Tkaczyk

Dane szczegółowe:
Wydawca: Astrum
Rok wyd.: 2022
Oprawa: twarda
Ilość stron: 216 s.
EAN: 9788367250283
ISBN: 978-83-6725-028-3
Data: 2022-11-17
Cena wydawcy: 95.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Kuchnia tajska kojarzy się nam z egzotyką. Zwłaszcza, że zgłębiając jej tajniki można się dowiedzieć, jak smakują mrówki, koniki polne czy szarańcza!

Tajska sztuka kulinarna uznawana jest za jedną z najbardziej oryginalnych kuchni świata. Jej symbolem jest curry, podstawowym składnikiem ryż, a tajemnicę smaku stanowią lokalne, najostrzejsze na świecie przyprawy. Komponując je z wieprzowiną, mięsem drobiowym czy różnorodnością owoców morza, otrzymujemy całe bogactwo egzotycznych smaków i kolorów. Charakterystyczna dla kuchni tajskiej jest również dbałość o równowagę między pięcioma podstawowymi smakami. A łączenie lokalnych składników z pochodzącymi z innych stron świata pozwala tworzyć dania niezwykłe, co umożliwiają przepisy zebrane w tej książce. Warto spróbować!

Książka "Kuchnia tajska" - Lech Tkaczyk - oprawa twarda - Wydawnictwo Astrum. Książka posiada 216 stron i została wydana w 2022 r.