pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia rycerska i sarmacka. Staropolskie tradycje kulinarne

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2010
Oprawa: twarda
Ilość stron: 368 s.
Wymiar: 170x250 mm
EAN: 9788377070215
ISBN: 978-83-7707-021-5
Data: 2010-10-12
pozycja niedostępna

Opis książki:

W niniejszej publikacji znalazły się receptury na goszczące na szlacheckich i magnackich stołach specjały - polewki piwne, rozmaite pieczenie oraz ryby, jadane nie tylko w dni postne.
Wśród kulinarnych propozycji nie mogło oczywiście zabraknąć przepisów na wypieki i desery, choć trzeba przyznać, że rceptur staropolskich słodkości był zdecydowanie skromniejszy niż w dzisiejszych czasach.

Książka "Kuchnia rycerska i sarmacka. Staropolskie tradycje kulinarne" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 368 stron i została wydana w 2010 r.