pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia portugalska

Autor książki:

Elżbieta Adamska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olesiejuk
Rok wyd.: 2016
Oprawa: twarda
Ilość stron: 192 s.
Wymiar: 225x290 mm
EAN: 9788327452351
ISBN: 978-83-274-5235-1
Data: 2016-11-03
Cena wydawcy: 24.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Można się pokusić o wymienienie kilku dań charakterystycznych dla kuchni portugalskiej. Takimi przysmakami są dania z dodatkiem bacalhau czyli suszonego solonego dorsza. Portugalczycy szczycą się że potrafią przygotować 365 dań z tak przygotowaną rybą w roli głównej.

W nadmorskich miejscowościach wszędzie suszą się płaty sztokfisza rozwieszone na sznurkach podobnie jak bielizna. Ten malowniczy widok nie idzie w parze z zapachem ale za to smak stanowi nagrodę. Jednym z bardziej znanych sposobów przyrządzania portugalskiego dorsza jest bacalhau.

Książka "Kuchnia portugalska" - Elżbieta Adamska - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2016 r.