pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia molekularna. Podstawowe techniki i przepisy

Autor książki:

Jean Bos, Robert Harna

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Rozpisani
Rok wyd.: 2015
Oprawa: miękka
Ilość stron: 220 s.
Wymiar: 180x250 mm
EAN: 9788394162702
ISBN: 978-83-9416-270-2
Data: 2015-05-15
Cena wydawcy: 89.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Kuchnia molekularna nieustannie wzbudza ogromne emocje. To nowy trend w światowej gastronomii. Liczba sympatyków gotowych podjąć próbę opanowania tej nowej sztuki przyrządzania potraw, sukcesywnie wzrasta. Kuchnia molekularna stawia sobie za cel osiągnięcie idealnego, czystego i doskonałego smaku potraw, serwowanych w zaskakujących formach, jednakże przy użyciu wyłącznie świeżych i naturalnych składników.

Długo oczekiwana książka o kuchni molekularnej już w sprzedaży! Jean Bos i Robert Harna ujawniają tajniki gastronomii molekularnej, dzielą się swoją wiedzą i wieloletnim doświadczeniem. Wszystko, co powinieneś wiedzieć na początku swojej drogi z kuchnią molekularną.

Publikacja omawia historię i najważniejsze nazwiska kuchni molekularnej, podaje szczegółowo rozpisane techniki, tabele użycia produktów oraz tabele temperatur. Ponadto zawiera aż 90 przepisów oraz 60 zdjęć - niewątpliwie każdy będzie pod ich wrażeniem?

Książka "Kuchnia molekularna. Podstawowe techniki i przepisy" - Jean Bos, Robert Harna - oprawa miękka - Wydawnictwo Rozpisani. Książka posiada 220 stron i została wydana w 2015 r.