pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia japońska

Autor książki:

Charlotte Anderson

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olesiejuk
Rok wyd.: 2010
Oprawa: miękka
Ilość stron: 192 s.
Wymiar: 220x280 mm
EAN: 9788376266534
ISBN: 978-83-7626-653-4
Data: 2010-10-29
Cena wydawcy: 39.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Czas wyruszyć w niezwykłą podróż w poszukiwaniu niepowtarzalnych japońskich smaków i aromatów. Od miski ciepłej zupy miso przez sushi makarony aż do klasycznych dań jak tempura teppanyaki czy kurczak teriyaki - tak książka będzie w naszej wędrówce najlepszym przewodnikiem. Kuchnia japońska zawiera receptury na różne okazje i o różnym stopniu trudności. Obejmuje japońskie potrawy i techniki kulinarne ale również nowe rozwiązania i współczesne podejście do tradycyjnych przepisów. W książce znajdziemy opisy technik kulinarnych fotografie poszczególnych etapów przyrządzania posiłków a także urocze fotografie gotowych dań ukazujących piękno japońskiej kuchni.

Książka "Kuchnia japońska" - Charlotte Anderson - oprawa miękka - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2010 r.