pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia erotyczna

Autor książki:

Tadeusz Olszański

Dane szczegółowe:
Wydawca: Rosner i Wspólnicy
Rok wyd.: 2004
Oprawa: miękka
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 120x190 mm
EAN: 9788389217486
ISBN: 83-89217-48-1
Data: 2006-11-13
Cena wydawcy: 25.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

"Kuchnia erotyczna" to zbiór soczystych opowiastek miłosnych i anegdot wywodzących się ze starych kultur Dalekiego Wschodu, Antyku i Hellady - po czasy nam współczesne. Towarzyszą im przepisy na potrawy pobudzające zmysły, odnotowane w najstarszych zapisach, ale także eleganckie dania na kolację dla dwojga - kawior z blinami, papryka nadziewana po serbsku lub kurczak w herbacie. Kolację ze śniadaniem - wątróbka po prowansalsku, jajka cocotte, omlet indonezyjski, a nawet orgię kulinarną dla koneserów - różowy bulion z krewetek, węgorzyki po aleksandryjsku, gęś w sosie Kleopatry. Ucztę uświetnią wykwintne napitki i desery - blanc-manger, bole brzoskwiniowe z szampanem, likier szafranowy. Autor zdradza moc potraw i przypraw, dobrze zasłużonych dla Sztuki Miłości.

Książka "Kuchnia erotyczna" - Tadeusz Olszański - oprawa miękka - Wydawnictwo Rosner i Wspólnicy. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2004 r.