pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko: autor tytuł  24h
Księgarnia »
Książki »
»
Kuchnia bez konserwantów czyli wytwarzanie żywności w domu
książka:

Kuchnia bez konserwantów czyli wytwarzanie żywności w domu

Dane szczegółowe:
Wydawca: Jedność
Rok wyd.: 2016
Oprawa: Twarda
Ilość stron: 200 s.
Wymiar: 200x245 mm
EAN: 9788379710423
ISBN: 978-83-7971-042-3
Data: 2017-01-26
26.50  47.25  20.75 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 7 dni

Kuchnia bez konserwantów czyli wytwarzanie żywności w domu - Lisa Casali - opis książki:

Rewolucyjny przewodnik dotyczący wytwarzania żywności. Uczy, jak odżywiać się zdrowo, bo w sposób w pełni świadomy, i jak jednocześnie zaoszczędzić pieniądze oraz ograniczyć produkcję śmieci. Autorka dzieli się z nami całym swoim doświadczeniem, pokazując, że można samemu wyprodukować każdy rodzaj żywności i że nie jest to wcale trudne. Dzięki jej wskazówkom bez problemu przygotujemy i podstawowe produkty, takie jak mąki, makarony, słodycze, sery, napoje, przetwory, lody, i te nietypowe, jak tofu, miso, tempeh czy seitan. Korzystając z przepisów z niniejszej książki, z radością będziemy robić domowe pierożki, naturalne jogurty i pachnące pieczywo, zamiast kupować mrożonki, zupki w proszku czy batoniki. Odkryjemy też sposoby długiego przechowywania żywności bez stosowania jakichkolwiek dodatków. Dopełnieniem książki jest rozdział poświęcony zorganizowaniu ogródka warzywnego na balkonie, byśmy mogli w sposób ekologicznie zrównoważony samodzielnie hodować wszystko, co potrzebne do zdrowego odżywiania się.Lisa Casali prowadzi blog ecocucina.org poświęcony żywności ekologicznej, jest autorką książek kulinarnych. Od wielu lat idealnie łączy świadomość ekologiczną z pasją do gotowania i znajomością zasad zdrowego odżywiania. Prowadzi programy telewizyjne dotyczące samodzielnego wytwarzania żywności oraz alternatywnego stylu życia (Rai 1, Rai 3). Jest konsultantką WWF do spraw kampanii na rzecz zrównoważonego odżywiania. Współpracuje z czasopismami i serwisami internetowymi. Niniejsza książka nawiązuje do reprezentowanej przez nią filozofii ograniczenia szkodliwego wpływu człowieka na środowisko poprzez wzrastającą samowystarczalność w kuchni oraz odżywianie się w sposób coraz bardziej świadomy i zdrowy. Odbiorcy:- wszyscy, którzy szukają naprawdę zdrowej żywności i chcą wcielać w życie idee ruchów ekologicznych- osoby, którym choć raz przemknęło przez myśl, że może warto wrócić do źródeł i zacząć przygotowywać posiłki zupełnie samodzielnie, uwalniając się od gotowych produktów wytwarzanych przemysłowo. Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?- pozycja obowiązkowa dla wszystkich, którzy chcą odżywiać się w pełni świadomie i absolutnie zdrowo- dzięki wskazówkom, których udziela niezwykle kompetentna autorka, przekonają się, że w nowoczesnej kuchni można przygotowywać potrawy zupełnie od podstaw i wcale nie jest to trudne.

Książka „Kuchnia bez konserwantów czyli wytwarzanie żywności w domu” - oprawa Twarda - Wydawnictwo Jedność.

Książka posiada 200 stron i została wydana w 2016 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Kuchnia bez konserwantów czyli wytwarzanie żywności w domu"
Kupujący tę pozycję zamówili również:
Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. - okładka książki
Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w... Artur Bokła, Katarzyna Mikulska
Wędliny domowe - okładka książki
Wędliny domowe Stanisław Klimaj, Henryk Rejchelt
Dania z Prowansji - okładka książki
Dania z Prowansji Michel Montignac
Produkty podobne:
Odnowa na talerzu - okładka książki
Odnowa na talerzu Bożena Żak-Cyran