pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy. Ciasta. Kuchnia która leczy

Autor książki:

Yvette Salomon

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo AA
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788362927944
ISBN: 978-83-6292-794-4
Data: 2012-12-13
Cena wydawcy: 34.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Strucle, ciasta, torty - przyjemności, przed którymi przestrzegają dietetycy i lekarze w serii Kuchnia, która leczy" W czym tkwi sekret prezentowanych przepisów Odpowiedź jest zaskakująco prosta - w mądrości św. Hildegardy. Wszystkie przepisy zostały zmienione zgodnie z jej zaleceniami. W składzie smakowitych słodkości znajdziemy tylko zdrowe produkty, pozostałe zastąpiono lub usunięto. Powstały znakomite wypieki na bazie mąki orkiszowej, surowego cukru trzcinowego czy świeżych owoców. Można się skusić na ciasto bożonarodzeniowe z serem i bakaliami, plastry pomarańczowe z nadzieniem i tort Sachera - w sam raz na świąteczne uczty! W książce znalazły się też porady dotyczące kuchni orkiszowej oraz jedenaście reguł wprowadzania orkiszu do codziennej diety.

Książka "Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy. Ciasta. Kuchnia która leczy" - Yvette Salomon - oprawa twarda - Wydawnictwo AA. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2012 r.