pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:
Księgarnia »
Książki »
»
Gastronomia molekularna
książka:

Gastronomia molekularna

Dane szczegółowe:
Wydawca: Editorial
Rok wyd.: 2016
Oprawa: Twarda
Ilość stron: 130 s.
Wymiar: 215x305 mm
EAN: 9788394482817
ISBN: 978-83-944828-1-7
Data: 2016-12-22
42.43  44.49  2.06 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 3-5 dni

Gastronomia molekularna - Łukasz Konik - opis książki:

Jako jeden z prekursorów kuchni molekularnej w polskiej gastronomii, oddaję w Państwa ręce książkę, która jest wynikiem kilkuletniego doświadczenia w tej dziedzinie. Starając się „odczarować” mit, iż jest to kuchnia niedostępna na co dzień, przedstawiam bogato ilustrowany zbiór przepisów kulinarnych zawierający szczegóły dotyczące nie tylko składników i sposobów przygotowania potraw, ale również urządzeń niezbędnych do ich wykonania. Dlatego też książkę tę dedykuję nie tylko branży gastronomicznej, ale także tym wszystkim, którzy poszukują nowych smaków, dla których gotowanie to niekończąca się przygoda.” Łukasz Konik. O AUTORZE: Łukasz Konik to kreatywny szef kuchni, umiejętnie łączący najnowsze trendy i techniki kulinarne z tradycją. Znany jest ze swoich zamiłowań do kuchni molekularnej, tradycyjnej kuchni polskiej oraz produktów regionalnych. Obecnie zmienia oblicze polskiej kuchni uzdrowiskowej oraz żywienia w szpitalach rehabilitacyjnych. Absolwent Wyższej Szkoły Gastronomii i Hotelarstwa w Poznaniu, doświadczenie zawodowe zdobywał w uznanych hotelach i restauracjach w Polsce i zagranicą. Od 2009 roku członek elitarnego grona Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Obecnie Główny Szef Kuchni we wszystkich obiektach hotelowo-restauracyjnych oraz placówkach rehabilitacyjnych należących do Uzdrowiska Konstancin-Zdrój S.A. Na swoich pokazach oraz warsztatach „Kulinarna Awangarda” popularyzuje kuchnię molekularną i przybliża uczestnikom jej tajniki. Współpracuje z czasopismami i portalami gastronomicznymi oraz telewizją publiczną i komercyjną. Współtworzy cykl programów „Galopem do Kuchni - Łukasz Konik zaprasza”, który powstał w ramach kampanii społecznej „Zdrowe Dzieci, Zdrowa Młodzież, Zdrowi Dorośli”.

Książka „Gastronomia molekularna” - oprawa Twarda - Wydawnictwo Editorial.

Książka posiada 130 stron i została wydana w 2016 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Gastronomia molekularna"
Kupujący tę pozycję zamówili również:
Produkty podobne:
Dzieje łakomstwa I obżarstwa - okładka książki
Dzieje łakomstwa I obżarstwa Adrianna E. Stawska-Ostaszewska