pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Frytka doskonała i inne sekrety kuchni

Autor książki:

Russ Parsons

Dane szczegółowe:
Wydawca: Twój Styl
Rok wyd.: 2005
Oprawa: miękka
Ilość stron: 333 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788371634345
ISBN: 83-7163-434-X
Data: 2006-11-13
Cena wydawcy: 32.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Russ Parsons, dziennikarz specjalizujący się w gastronomii, zdobywca nagrody "Los Angeles Time", daje przegląd naukowych podstaw zwykłych kulinarnych zabiegów. Przy okazji udziela setek rad i wyjaśnień: dlaczego gotowanie fasoli powinniśmy zawsze zaczynać w zimnej wodzie, kiedy należy solić mięso przeznaczone do smażenia saute i czemu gotowanie niektórych odmian cebuli jest stratą czasu.
Pełna interesujących spostrzeżeń ("Smażenie frytek stało się synonimem pracy za minimalną stawkę, ale niemal nikt nie chce robić ich w domu"), intrygujących informacji ("owoce narażone na suszę przed samym zbiorem mają lepszy smak i aromat") oraz przepisów (od parowanego w piekarniku łososia z sałatką ogórkową po szybkie ciasto z truskawkami), książka ta zawiera wszystko czego trzeba, by lepiej gotować.

Książka "Frytka doskonała i inne sekrety kuchni" - Russ Parsons - oprawa miękka - Wydawnictwo Twój Styl. Książka posiada 333 stron i została wydana w 2005 r.