pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dziczyzna i inne dary lasu

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: Multico
Rok wyd.: 2010
Oprawa: miękka
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788370738259
ISBN: 978-83-7073-825-9
Data: 2010-03-02
Cena wydawcy: 35.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Dziczyzna słusznie uchodzi za kulinarny przysmak. Dobrze przyrządzony comber sarni, golonka z dzika czy dzika kaczka faszerowana są doskonałe - kruche, delikatne, aromatyczne. Przygotowanie potraw z dziczyzny nie jest trudne, ale wymaga znajomości tajników sztuki kulinarnej, dlatego dobrze skorzystać z rad i wskazówek doświadczonych mistrzów kuchni, znawców dziczyzny.
W tej książce znajdziesz nie tylko 60 niezawodnych przepisów - opisanych krok po kroku - ale również propozycje, jak skomponować ucztę z dziczyzny i grzybów leśnych. Dowiesz się, jakie dodatki najlepiej pasują do dań ze zwierzyny płowej i czarnej, czym należy uzupełnić menu, by smakowało wybornie i jaki deser z leśnych owoców podać na zakończenie biesiadowania.
Masz ochotę na wykwitną dziczyznę? Wypróbuj sprawdzone przepisy i odkryj niecodzienne rozkosze podniebienia. Na co dzień i od święta.

Książka "Dziczyzna i inne dary lasu" - Gottfried Vauk, Lutz Behrendt, Jens Stumpf - oprawa miękka - Wydawnictwo Multico. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2010 r.