Wyborne pasztety i paszteciki - Z dziczyzny, wołowiny, wieprzowiny, cielęciny, drobiu, ryb, jarzyn i grzybów. Oryginalne receptury... pozycja dostępna
»
Drób na 100 sposobów
książka:
Drób na 100 sposobów
autor: Tadeusz Barowicz
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | KDC |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 220 s. |
Wymiar: | 174x246 mm |
EAN: | 9788325802103 |
ISBN: | 978-83-2580-210-3 |
Data: | 2010-02-19 |
pozycja niedostępna
Drób na 100 sposobów - Tadeusz Barowicz - opis książki:
Z kaczką w kuchni, Z KURCZAKIEM NA PATELNI Mięso drobiowe wygrywa każdy wyścig popularności w porównaniu z wołowiną, wieprzowiną, cielęciną i każdym innym gatunkiem. I to nie tylko u nas, ale jak świat długi i szeroki. Mięso z drobiu jest bowiem delikatnym, pożywnym, niedrogim i, ze swoim charakterystycznym smakiem, wybornym mięsem, dającym się przyprawiać na różne sposoby. Proste w przygotowaniu, pozwala się łączyć z wieloma produktami spożywczymi, poczynając od warzyw i owoców, aż po ryby, jak również orzechy, zioła, sosy. Można je rozmaicie podawać, marynować, gotować i mieszać. Ta właśnie wszechstronność, została wykorzystana w przepisach. Mamy w książce mnóstwo pomysłów na przygotowanie tradycyjnego kurczaka lub indyka, ale nie tylko. Znajdziemy tu też kaczkę, gęś czy perliczkę. I jeszcze jeden ważny powód, dla którego warto mieć 100 sposobów na drób w kuchni pod ręką: mięso z kurczaka i indyka dzięki temu, że jest zdrowe, lekkostrawne, chude i niskokaloryczne stosowane jest szczególnie w kuchni dietetycznej, i to nie tylko przy odchudzaniu, lecz także jako podstawa pożywienia dla rekonwalescentów, ludzi starszych, kobiet w ciąży...
Książka „Drób na 100 sposobów” - oprawa twarda - Wydawnictwo KDC.
Książka posiada 220 stron i została wydana w 2010 r.
Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Drób na 100 sposobów"
Tadeusz Barowicz
- autor m.in.: