pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Domowy wyrób serów

Autor książki:

Ricki Carroll

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2021
Oprawa: miękka
Ilość stron: 280 s.
EAN: 9788381515405
ISBN: 978-83-8151-540-5
Data: 2022-04-07
Cena wydawcy: 34.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Blisko 100 przepisów na sery, 60 przepisów na potrawy z serem i wiele innych serowych smaczków!
Przemiana mleka w ser to zadanie, któremu może sprostać każdy z nas. Nawet w warunkach domowych, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą, da się osiągnąć zaskakująco dobre rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może stanie się dla nas dochodowym zajęciem?
Książka dokładnie opisuje składniki, wyposażenie oraz techniki wyrobu serów. Zawiera liczne przepisy na różne rodzaje serów, a także wskazówki i receptury wypróbowane przez miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki.

Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym - pewnie stawiać pierwsze kroki.

W tej książce znajdziecie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć, aby już za pierwszym razem stworzyć wyśmienity ser.

San Francisco Examiner

Książka "Domowy wyrób serów" - Ricki Carroll - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 280 stron i została wydana w 2021 r.