pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Domowe kiszonki, które leczą

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2020
Oprawa: miękka
Ilość stron: 208 s.
EAN: 9788381512435
ISBN: 978-83-8151-243-5
Data: 2020-07-21
Cena wydawcy: 39.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Wraz z modą na zdrowie przyszła także moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe - to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności - naturalny, pozbawiony wszelkich dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba wyjątkowych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to idealny sposób na zamknięcie lata w słoiku.

W książce znajdziesz 80 wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Co więcej, dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich niezwykłe zalety zdrowotne.

Książka "Domowe kiszonki, które leczą" - Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 208 stron i została wydana w 2020 r.