pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Destylaty alkoholowe z owoców

Autor książki:

Klaus Hagmann, Birgit Essich

Dane szczegółowe:
Wydawca: Multico
Rok wyd.: 2014
Oprawa: twarda
Ilość stron: 120 s.
Wymiar: 150x215 mm
EAN: 9788377632673
ISBN: 978-83-7763-267-3
Data: 2014-02-25
Cena wydawcy: 35.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.

Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sposobów produkcji z cudzymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy mają za sobą wiele lat praktyki, nauczania, prowadzenia seminariów i degustacji.

Profesjonaliści radzą praktykom Przejrzyście i bardzo przystępne informacje Liczne zdjęcia wzbogacają tekst

Książka "Destylaty alkoholowe z owoców" - Klaus Hagmann, Birgit Essich - oprawa twarda - Wydawnictwo Multico. Książka posiada 120 stron i została wydana w 2014 r.