pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Ciasta świata. Najlepsze przepisy

Autor książki:

Tamara Milstein

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo RM
Rok wyd.: 2009
Oprawa: miękka
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 220x235 mm
EAN: 9788377731215
ISBN: 978-83-7773-121-5
Data: 2013-04-17
Cena wydawcy: 19.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Kawałek ciasta do herbaty lub kawy zdecydowanie poprawia humor. Niezależnie od tego, w jakiej części świata przebywasz, zawsze możesz liczyć na deser w postaci ciasta, placka lub tortu. W książce tej znajdziesz przepisy na ciasta, sródziemnomorskie, dalekowschodnie, amerykańskie, azjatyckie, a przygotowanie tych przysmaków nie wymaga wielkiego doświadczenia w pieczeniu. Starannie dobrane składniki, dostępne w naszych sklepach, łączą w sobie niezwykłe smaki i aromaty. Sycylijski jabłecznik lub syryjckie ciasto orzechowe możesz podać do popołudniowej herbaty. Po pikatnym obiedzie warto zjeść hinduski bananowiec jogurtowy lub przepyszne ciasteczka pomarańczowe z kardamonem. Chińskie ciasto z syropem imbirowym będzie doskonałym zakończeniem posiłku w stylu azjatyckim. Możesz także rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem meksykańskiego cista czekoladowego. W książce podano także przepisy na ciasta na ostro. Desery te są często serwowane na przyjęciach ze szwedzkim stołem lub piknikach.

Książka "Ciasta świata. Najlepsze przepisy" - Tamara Milstein - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2009 r.