pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Ciasta / Jajka. ZESTAW 2 KSIĄŻEK

Autor książki:

Michel Roux

Dane szczegółowe:
Wydawca: Bellona
Rok wyd.: 2012
Oprawa: miękka
Ilość stron: 608 s.
Wymiar: 160x210 mm
EAN: 9788311122659
ISBN: 978-83-11-12265-9
Data: 2012-03-26
Cena wydawcy: 49.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Jajka. 130 prostych przepisów Książka Michela Roux, jednego z najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni na świecie, zawiera ponad 130 przepisów i pomysłów na wykorzystanie jaj. Książka dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony został innemu sposobowi przyrządzania jajek - począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez przyrządzanie naleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach, takich jak kremy, lody, biszkopty i bezy.

Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od najprostszych do bardziej skomplikowanych. Są wśród nich zarówno tradycyjne dania kuchni brytyjskiej, francuskiej, włoskiej jak i innych kuchni europejskich.

Ciasta pikantne i słodkie Książka w łatwy, prosty i przystępny sposób przedstawia wszystkie klasyczne gatunki ciasta, proponując imponujący zbiór oryginalnych przepisów.

Każdy rozdział omawia odrębny rodzaj ciasta, poczynając od precyzyjnego - krok po kroku - opisu jego przygotowania.

Szczegółowe przepisy proponują najróżniejsze sposoby jego wykorzystania - zarówno na słodko, jak i na słono. Przy czym przepisy klasyczne uwspółcześniono, a w nowych, innowacyjnych propozycjach wprowadzono nieznane dotąd smaki lub zasugerowano lżejszy sposób przygotowania potraw.

Książkę uzupełniają wspaniałe ilustracje.

Książka "Ciasta / Jajka. ZESTAW 2 KSIĄŻEK" - Michel Roux - oprawa miękka - Wydawnictwo Bellona. Książka posiada 608 stron i została wydana w 2012 r.