pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Ciasta bez pieczenia od A do Z

Dane szczegółowe:
Wydawca: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 320 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788377992241
ISBN: 978-83-7799-224-1
Data: 2012-07-24
pozycja niedostępna

Opis książki:

Prawie 200 przepisów na fantastyczne ciasta, które można przygotować bez użycia piekarnika. Schemat jest prosty. Na spodzie biszkopt, wafle lub keks. Do tego twarożek, śmietana, jogurt. Całość dopełniona owocami, czekoladą, bakaliami, lodami lub alkoholem. Możliwości jest mnóstwo. Świetna propozycja na lato, gdy można wykorzystać bogactwo sezonowych owoców oraz lody, aby przyrządzić np. torcik serowy Arbuzik, tort lodowy Czereśniak czy Spaghetti lodowe. Nie zabraknie tu też cukierniczej awangardy - Migdałowca z fiołkami czy Sernika cytrynowego z popcornem. Do tego pomocny indeks, np. ciasta dla dzieci, klasyczne, łatwe i szybkie, z alkoholem oraz zdjęcia, na widok których aż ślinka cieknie!

Książka "Ciasta bez pieczenia od A do Z" - oprawa twarda - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 320 stron i została wydana w 2012 r.