pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Batch. Ponad 200 przepisów porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni

Autor książki:

Joel MacCharles, Dana Harrison

Dane szczegółowe:
Wydawca: Otwarte
Rok wyd.: 2017
Oprawa: twarda
Ilość stron: 352 s.
Wymiar: 208x257 mm
EAN: 9788375154467
ISBN: 978-83-7515-446-7
Data: 2017-07-19
Cena wydawcy: 59.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory - bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?
Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch:
1. Korzystaj z naturalnych składników.

2. Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść).

3. Powiedz "nie" marnowaniu żywności.

4. Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji.

5. Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata.

6. Nie bój się eksperymentować.

7. Zakręcaj słoiki w towarzystwie.

Zakasz rękawy i do roboty.

Just batch it!

Książka "Batch. Ponad 200 przepisów porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni" - Joel MacCharles, Dana Harrison - oprawa twarda - Wydawnictwo Otwarte. Książka posiada 352 stron i została wydana w 2017 r.