pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko: autor tytuł  24h
»
»
»
Jan Gawęcki

Jan Gawęcki - książki lub utwory autora

Sortuj wg

Zbiór zadań i pytań z Olimpiady Wiedzy o żywieniu - okładka podręcznika
Jan Gawęcki, Jolanta Czarnocińska, Józef Korczak

Zbiór zadań i pytań z Olimpiady Wiedzy o żywieniu

Podręcznik. Wydawnictwo: Format AB ; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
Książka zawiera zebrane pytania oraz zadania (wraz z odpowiedziami) z etapów okręgowych i centralnych Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności z lat...
Cena: 23.23  Cena wydawcy: 26.00 zł Oszczędzasz: 2.77 
do koszyka

Żywienie człowieka. Słownik terminologiczny - okładka książki
Jan Gawęcki, Henryk Gerting

Żywienie człowieka. Słownik terminologiczny

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ; Kategoria: Podręczniki / Podręczniki akademickie; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka;
Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w...
Cena: 33.24  Cena wydawcy: 39.00 zł Oszczędzasz: 5.76 
do koszyka

Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. Tom 3 - okładka książki
Jan Gawęcki, Wojciech Roszkowski

Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. Tom 3

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ; Kategoria: Podręczniki / Podręczniki akademickie; Rok wydania: 2012; Oprawa: miękka;
Pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego. Omówiono w nim: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych...
Cena: 58.22  Cena wydawcy: 69.00 zł Oszczędzasz: 10.78 
do koszyka

Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2 - okładka książki
Jan Hasik, Jan Gawęcki (red.)

Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ; Kategoria: Podręczniki / Podręczniki akademickie; Rok wydania: 2008; Oprawa: miękka;
Podręcznik akademicki, napisany przez znakomitych specjalistów – żywieniowców oraz klinicystów zajmujących się tą problematyką – zawiera współczesną wiedzę na temat: - zasad i...
pozycja niedostępna

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1 - okładka książki
Jan Gawęcki, Lech Hryniewiecki (red.)

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2007; Oprawa: miękka;
Żywienie człowieka jest podręcznikiem stanowiącym pełne kompendium wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu i dietetyce. Część pierwsza Podstawy nauki o żywieniu przedstawia cele i zadania tej...
pozycja niedostępna

Żywienie człowieka. Słownik terminologiczny - okładka książki
Henryk Gertig, Jan Gawęcki

Żywienie człowieka. Słownik terminologiczny

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ; Kategoria: Podręczniki / Podręczniki akademickie; Rok wydania: 2007; Oprawa: miękka;
Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w...
pozycja niedostępna

Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2 - okładka książki
Jan Hasik, Jan Gawęcki (red.)

Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ; Kategoria: Podręczniki / Podręczniki akademickie; Rok wydania: 2007; Oprawa: miękka;
Książka zawiera wiedzę na temat :- zasad i praktycznych wskazań co do właściwego żywienia w różnych okresach życia- roli żywienia w etiopatologii, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących...
pozycja niedostępna

Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2 - okładka książki
Jan Hasik, Jan Gawęcki

Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ; Kategoria: Podręczniki / Podręczniki akademickie; Rok wydania: 2005; Oprawa: miękka;
Książka zawiera wiedzę na temat :- zasad i praktycznych wskazań co do właściwego żywienia w różnych okresach życia- roli żywienia w etiopatologii, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących...
pozycja niedostępna

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1 - okładka książki
Jan Gawęcki, Lech Hryniewiecki (red.)

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2006; Oprawa: miękka;
Żywienie człowieka jest podręcznikiem stanowiącym pełne kompendium wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu i dietetyce. Część pierwszaPodstawy nauki o żywieniu przedstawia cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej...
pozycja niedostępna

Kompendium wiedzy żywności żywieniu i zdrowiu - okładka książki
Jan Gawęcki, Teresa Mossor-Pietraszewska (red.)

Kompendium wiedzy żywności żywieniu i zdrowiu

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ; Kategoria: Książki / Poradniki / Zdrowie i uroda; Rok wydania: 2008; Oprawa: miękka;
Poradnik żywieniowy. Nasze zdrowie, w dużej mierze, zależy od nas samych, a kluczem do jego zapewnienia jest odpowiedni styl życia i dbałość o środowisko, w którym przyszło nam...
pozycja niedostępna

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1 - okładka książki
Jan Gawęcki, Lech Hryniewiecki (red.)

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2005; Oprawa: miękka;
Kompendium wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu i dietetyki. Część pierwsza przedstawia cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju, fizjologię trawienia i przyswajania...
pozycja niedostępna

Żywienie człowieka. Słownik terminologiczny - okładka książki
Henryk Gertig, Jan Gawęcki

Żywienie człowieka. Słownik terminologiczny

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ; Kategoria: Podręczniki / Podręczniki akademickie; Rok wydania: 2008; Oprawa: miękka;
Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w...
pozycja niedostępna

Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu - okładka książki
Jan Gawęcki, Teresa Mossor-Pietraszewska (red.)

Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ; Kategoria: Książki / Poradniki / Zdrowie i uroda; Rok wydania: 2007; Oprawa: miękka;
Kompendium ma uświadomić czytelnikowi ścisłe związki między żywnością, żywieniem i zdrowiem, prostować fałszywe informacje upowszechniane przez media i wyjaśniać kontrowersje i problemy związane z...
pozycja niedostępna

Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu - okładka książki
Jan Gawęcki, Teresa Mossor-Pietraszewska

Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ; Kategoria: Książki / Poradniki / Zdrowie i uroda; Rok wydania: 2006; Oprawa: miękka;
Kompendium ma uświadomić czytelnikowi ścisłe związki między żywnością, żywieniem i zdrowiem, prostować fałszywe informacje upowszechniane...
pozycja niedostępna

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1 - okładka książki
Jan Gawęcki, Lech Hryniewiecki (red.)

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2008; Oprawa: miękka;
Żywienie człowieka jest podręcznikiem stanowiącym pełne kompendium wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu i dietetyce. Część pierwsza Podstawy nauki o żywieniu przedstawia cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju,...
pozycja niedostępna

Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu - okładka książki
Jan Gawęcki, Teresa Mossor-Pietraszewska (red.)

Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ; Kategoria: Książki / Książki inne; Rok wydania: 2006; Oprawa: miękka;
Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, o ich przetwarzaniu, utrwalaniu oraz uwarunkowaniach jakościowych i funkcjonowaniu na rynku. Podstawowe wiadomości z zakresu żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony...
pozycja niedostępna