pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Żywienie człowieka. Tom 1. Podstawy nauki o żywieniu

Autor książki:

Jan Gawęcki

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wyd.: 2022
Oprawa: miękka
Ilość stron: 738 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788301221164
ISBN: 978-83-0122-116-4
Data: 2022-08-19
102.34 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka.

Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.

Książka "Żywienie człowieka. Tom 1. Podstawy nauki o żywieniu" - Jan Gawęcki - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 738 stron i została wydana w 2022 r. Cena 102.34 zł. Zapraszamy na zakupy!