pokaz koszyk
rozwiń menu

Wydawnictwo WNT - strona 8


okładka książki - Chemia medyczna. Podstawowe zagadnienia

Chemia medyczna. Podstawowe zagadnienia

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Chemia; Rok wydania: 2003; Oprawa: miękka;
Autor omawia: strukturę białek, miejsca działania leków, mechanizmy oddziaływania leków, zastosowania nowoczesnych technik w poszukiwaniu struktur wiodących, syntezę kombinatoryczną, grupy...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chemia organiczna

Chemia organiczna

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Chemia; Rok wydania: 2009; Oprawa: miękka;
W książce omówiono: budowę cząsteczki i podstawowe pojęcia w chemii organicznej, główne grupy związków chemicznych, biomolekuły, zagadnienia stereochemii, zastosowania chemii organicznej w preparatach i materiałach codziennego użytku,...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chemia organiczna cz. 4

Chemia organiczna cz. 4

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Podręczniki / Podręczniki akademickie; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
Jest to nowy i całkowicie nowatorski podręcznik chemii...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chemia organiczna w projektowaniu leków

Chemia organiczna w projektowaniu leków

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Chemia; Rok wydania: 2001; Oprawa: miękka;
Autor uwzględnił najnowsze trendy rozwojowe w nauce dotyczące: zależności między strukturą chemiczną i aktywnością leków w najszerszym tego słowa znaczeniu, aktywacji enzymatycznej leków, struktury receptorów i mechanizmów oddziaływania...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chemia organiczna. Tom 2

Chemia organiczna. Tom 2

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Podręczniki / Podręczniki akademickie; Rok wydania: 2012; Oprawa: miękka;
W drugiej części książki Chemia organiczna na wstępie omówiono podstawowe zagadnienia z dziedziny stereochemii, w tym chiralności, konfiguracji cząsteczki, czynności optycznej, konfiguracji absolutnej, diastereoizomerii i projekcji...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chemia organiczna. Tom 3

Chemia organiczna. Tom 3

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Podręczniki / Podręczniki akademickie; Rok wydania: 2010; Oprawa: miękka;
Część trzecią podręcznika Chemia organiczna” rozpoczyna opis podstawowych zagadnień z zakresu planowania syntezy organicznej na bazie analizy retrosyntetycznej (syntony, dyskoneksja, przekształcenia grup funkcyjnych) zilustrowanych...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chemia żywności cz. 1. Składniki żywności

Chemia żywności cz. 1. Składniki żywności

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Podręczniki / Podręczniki akademickie; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chemia żywności. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności. Tom 3

Chemia żywności. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności. Tom 3

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Chemia; Rok wydania: 2009; Oprawa: miękka;
Charakterystyka odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności. Chemiczne i biologiczne właściwości witamin. Odżywcze i funkcjonalne cechy masła. Omówienie alergenów występujących w surowcach i produktach...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chemia żywności. Sacharydy, lipidy, białka. Tom 2

Chemia żywności. Sacharydy, lipidy, białka. Tom 2

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Chemia; Rok wydania: 2009; Oprawa: miękka;
Niniejszy tom 2 obejmuje zagadnienia: - charakterystyka sacharydów, lipidów, białek - właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów - chemiczne i biochemiczne przemiany...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chemia żywności. Składniki żywności. Tom 1

Chemia żywności. Składniki żywności. Tom 1

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Chemia; Rok wydania: 2009; Oprawa: miękka;
W tomie 1 przedstawiono podstawowe wiadomości dotyczące m. in. rozwoju chemii żywności, budowy głównych surowców żywnościowych, a także szeroko pojętych funkcji, jakie w niej pełnią składniki mineralne, woda, barwniki, substancje zapachowe,...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chemia żywności. Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności

Chemia żywności. Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Chemia; Rok wydania: 2015; Oprawa: miękka;
W tomie 2 omówiono:- składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;- rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;- alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chemia żywności. Tom 2. Sacharydy, lipidy i białka

Chemia żywności. Tom 2. Sacharydy, lipidy i białka

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Chemia; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłębia...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chemia żywności. Tom 2. Sacharydy, lipidy, białka

Chemia żywności. Tom 2. Sacharydy, lipidy, białka

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Chemia; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka;
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłębia...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chemia żywności. Tom 3

Chemia żywności. Tom 3

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Chemia; Rok wydania: 2009; Oprawa: miękka;
Piąte wydanie znanego i cenionego podręcznika akademickiego zostało gruntownie zmienione. Zaktualizowano jego treść oraz dodano nowe rozdziały uwzględniające najnowsze zdobycze wiedzy o żywności i żywieniu człowieka. Książka ukazuje się teraz w...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chemia żywności. Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności

Chemia żywności. Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Chemia; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
Charakterystyka odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności Chemiczne i biologiczne właściwości witamin Odżywcze i funkcjonalne cechy masła Omówienie alergenów występujących w surowcach i produktach...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chemia. Leksykon ucznia

Chemia. Leksykon ucznia

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Chemia; Rok wydania: 2011; Oprawa: miękka;
W lesykonie znajdziesz wszystko co powinieneś umieć z chemii w szkole podstawowej. A może chcesz się nauczyć nieco więcej Nic prostszego. Kup ten leksykon i często do niego zaglądaj, a ocena z chemii będzie...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chitozan. Wszechstronny polimer ze źródeł odnawialnych

Chitozan. Wszechstronny polimer ze źródeł odnawialnych

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Podręczniki / Podręczniki akademickie; Rok wydania: 2010; Oprawa: miękka;
Prezentowana monografia jest jedyną w swoim rodzaju na rynku wydawniczym w Polsce. Ma na celu przybliżenie czytelnikom o różnych zainteresowaniach wiadomości o chitozanie: otrzymanie, budowę chemiczną, właściwości fizyczne, modyfikacje oraz...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chromatografia i techniki elektromigracyjne. Słownik pięciojęzyczny

Chromatografia i techniki elektromigracyjne. Słownik pięciojęzyczny

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Mechanika, technika; Rok wydania: 2015; Oprawa: twarda;
Słownik pięciojęzykowy to wyjątkowa publikacja, łącząca funkcję specjalistycznego leksykonu z zadaniami słownika tłumaczeniowego.Blisko 1000 haseł z zakresu chromatografii i technik pokrewnych oraz technik przygotowania próbek...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chromatografia preparatywna jako proces rozdzielania mieszanin (+ CD)

Chromatografia preparatywna jako proces rozdzielania mieszanin (+ CD)

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Chemia; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka;
Książka zawiera usystematyzowany przegląd aktualnych dokonań w dziedzinie chromatografii preparatywnej, stosowanej do rozdzielania różnych związków, począwszy od substancji chemicznych o stosunkowo prostej budowie, poprzez związki izometryczne...
pozycja niedostępna

okładka książki - Ciepłownictwo

Ciepłownictwo

Książka. Wydawnictwo: WNT; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Mechanika, technika; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka;
Poprawnie zaprojektowany system ciepłowniczy zapewnia niezawodność zaopatrzenia w ciepło, obniżenie kosztów ponoszonych przez odbiorców i producentów ciepła, zmniejszenie zużycia paliwa, a także ograniczenie negatywnego wpływu na środowisko...
pozycja niedostępna

Strona 8 z 35 : «pierwsza...678910...ostatnia» (700 pozycji)