pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Chemia żywności. Składniki żywności. Tom 1

Dane szczegółowe:
Wydawca: WNT
Rok wyd.: 2009
Oprawa: miękka
Ilość stron: 236 s.
Wymiar: 165x236 mm
EAN: 9788320436280
ISBN: 978-83-2043-628-0
Data: 2010-02-09
Cena wydawcy: 63.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

W tomie 1 przedstawiono podstawowe wiadomości dotyczące m. in. rozwoju chemii żywności, budowy głównych surowców żywnościowych, a także szeroko pojętych funkcji, jakie w niej pełnią składniki mineralne, woda, barwniki, substancje zapachowe, polifenole, glikozydy, alkaloidy oraz różne dodatki do żywności.

Książka "Chemia żywności. Składniki żywności. Tom 1" - oprawa miękka - Wydawnictwo WNT. Książka posiada 236 stron i została wydana w 2009 r.