pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Żywienie w stwardnieniu rozsianym

Autor książki:

Dieter Pohlau, Gudrun Werner

Dane szczegółowe:
Wydawca: PZWL
Rok wyd.: 2005
Oprawa: miękka
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 210x150 mm
EAN: 9788320030525
ISBN: 83-2003-052-8
Data: 2008-11-20
Cena wydawcy: 24.15 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Jednym z ważniejszych elementów terapii w stwardnieniu rozsianym jest leczenie dietetyczne, dzięki któremu możemy wpływać na poszczególne objawy towarzyszące chorobie, łagodzić takie dolegliwości, jak: zaparcia, męczliwość, problemy z pęcherzem. Pierwsza cześć teoretyczna zawiera informacje na temat wartości energetycznej produktów spożywczych, a druga omówienie potraw, odpowiednich dla chorych na stwardnienie rozsiane. Odbiorcy: dietetycy, czytelnicy bez przygotowania medycznego

Książka "Żywienie w stwardnieniu rozsianym" - Dieter Pohlau, Gudrun Werner - oprawa miękka - Wydawnictwo PZWL. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2005 r.