pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Zamknąć lato w słoiku

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2010
Oprawa: twarda
Ilość stron: 128 s.
Wymiar: 165x212 mm
EAN: 9788377070130
ISBN: 978-83-7707-013-0
Data: 2010-05-17
pozycja niedostępna

Opis książki:

Już niedługo lato, które jak zawsze hojnie obdaruje nas bogactwem owoców, warzyw i grzybów. Namawiamy do zamknięcia tych wszystkich darów natury w słoikach, by móc delektować się smakami lata przez cały rok!
W tej książce prezentujemy pomysły na rozmaite zaprawy - m.in. na smakowite dżemy, konfitury, marynaty i przeciery. Znajdziecie wśród nich receptury nie tylko na tradycyjne powidła śliwkowe czy buraczki w occie, ale także na wykwintną konfiturę z płatków róży i pochodzące z obcych kuchni pesto z bazylii czy chutney na bazie jabłek.
Przyrządzone według naszych przepisów przetwory z pewnością dodadzą smaku każdemu posiłkowi.

Książka "Zamknąć lato w słoiku" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2010 r.