pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:
Księgarnia »
Książki »
»
Włoska sztuka dobrego gotowania
książka:

Włoska sztuka dobrego gotowania

Dane szczegółowe:
Wydawca: Muza
Rok wyd.: 2017
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 512 s.
Wymiar: 165x240 mm
EAN: 9788328707641
ISBN: 978-83-2870-764-1
Data: 2017-11-14
33.55  49.90  16.35 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Włoska sztuka dobrego gotowania - Pellegrino Artusi - opis książki:

Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii
Włoska sztuka dobrego gotowania to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.

Książkę przetłumaczyły: Tessa Capponi-Borawska, znana italianistka i wykładowca Uniwersytetu Warszawskiego, zajmującą się od lat popularyzacją włoskiej kultury i kuchni, autorka książek Moja kuchnia pachnąca bazylią i Dziennik Toskański, a także dziennikarka pisząca od lat felietony dla "Twojego Stylu" i "Kuchni" oraz Małgorzata Jankowska-Buttitta, również italianistka, antropolog kultury, dziennikarka, autorka książki Niezapomniana kuchnia Warmii i Mazur, a także wielu interesujących wykładów i felietonów o gastronomii oraz kulturze Włoch w polskiej prasie i radiu.

Książka „Włoska sztuka dobrego gotowania” - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Muza.

Książka posiada 512 stron i została wydana w 2017 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Włoska sztuka dobrego gotowania"
Kupujący tę pozycję zamówili również:
Produkty podobne:
Sztuka gotowania - okładka książki
Sztuka gotowania Niki Segnit
Kapłony i szczeżuje. Opowieść o - okładka książki
Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni... Magdalena Kasprzyk-Chevriaux, Jarosław Dumanowski