pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Wielka księga słoików. Ponad 150 przepisów na zdrowy lunch do pracy ? od sałatek i zup aż po desery!

Autor książki:

Tanya Linton

Dane szczegółowe:
Wydawca: LAURUM
Rok wyd.: 2018
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 200 s.
Wymiar: 178x254 mm
EAN: 9788380875203
ISBN: 978-83-8087-520-3
Data: 2018-04-26
Cena wydawcy: 49.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Proste przepisy na zdrowe i smaczne lunche, sałatki i desery, które zamkniesz w słoiku i zabierzesz do pracy, szkoły czy na wakacje!
Jeszcze kilka lat temu słoiki były zarezerwowane wyłącznie do konserwowania i przechowywania żywności. Dziś moda na dania w słoiku zaczęła obejmować cały świat. Co jest przyczyną takiego sukcesu niepozornych szklanych naczyń z jedzeniem? To przede wszystkim podręczny, wygodnie i bezpiecznie zapakowany wartościowy posiłek, który często nie wymaga nawet minuty gotowania!
Zacznij korzystać ze słoików, a szybko się przekonasz, że to fantastyczne, proste i uniwersalne rozwiązanie - zwłaszcza jeśli się ma do dyspozycji smakowite i pomysłowe przepisy z tej książki. Ciesz się różnorodnością smaków podczas śniadania, lunchu oraz kolacji. W Wielkiej księdze dań w słoiku znajdziesz proste receptury nie tylko na smaczne dania na bazie makaronu i ryżu, ale również niezwykłe propozycje deserowe. Co najlepsze, wszystko przygotowuje się i przechowuje w słoiku, a czasami potem jeszcze je prosto ze słoika. Trudno o wygodniejszy posiłek!
Sałatki owocowe i warzywne, o których bogactwie wartości odżywczych nikomu nie trzeba przypominać. Komponuj ulubione owoce i warzywa według przepisu lub zmodyfikuj recepturę o sezonowe produkty albo po prostu te, które masz akurat u siebie w domu.

Zupy, które świetnie sprawdzą się jako lunch: przygotuj mieszankę, którą później zalejesz gorącą wodą, i ciesz się smakiem i aromatem powstałego dania - i to bez sztucznych barwników czy konserwantów!
Pasty i dania z ryżem, czyli propozycja na obiad, który doda energii na resztę dnia. Wystarczy, że włożysz kolejne warstwy do słoika, zakręcisz wieczko i obiad gotowy! Kiedy później otworzysz słoik, możesz przełożyć danie na talerz lub zjeść je prosto ze słoika.

Desery to kolejna propozycja tego, co można przygotować w słoiku. Skomponuj pyszne kremy, musy czy ciasta i ciesz się ich smakiem w dowolnej chwili!
Raz na zawsze pożegnaj się z problemem pod tytułem "co przygotować na lunch do pracy?". Wypróbuj takie przepisy do słoika, jak choćby: najlepsza na świecie granola, snack-pack z hummusem, azjatycka zupa z tofu, pasta z tuńczykiem i pomidorami czy czekoladowe ciasto z malinami i kruszonką.

***
Tanya Linton jest autorką książek i producentką w Home & Garden Television, gdzie nadzoruje prace nad licznymi popularnymi programami. Obecnie jest też partnerem w firmie zajmującej się produkcją telewizyjną, specjalizującej się w programach lifestyle owych oraz dokumentalnych. Prywatnie matka trzech roześmianych chłopców.

Książka "Wielka księga słoików. Ponad 150 przepisów na zdrowy lunch do pracy ? od sałatek i zup aż po desery!" - Tanya Linton - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo LAURUM. Książka posiada 200 stron i została wydana w 2018 r.