pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Warzywa mało znane i zapomniane

Dane szczegółowe:
Wydawca: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Rok wyd.: 1993
Oprawa: miękka
Ilość stron: 256 s.
Wymiar: 145x200 mm
EAN: 9788309016038
ISBN: 978-83-0901-603-8
Data: 2009-05-29
pozycja niedostępna

Opis książki:

Książka ta została napisana przez pracowników naukowych Akademii Rolniczej w Poznaniu, ma zachęcić czytelników-działkowców do uprawy mało znanych lub zapomnianych warzyw.
W tym opracowaniu podane są nie tylko sposoby uprawiania i przechowywania ale również informacje o sposobach przetwarzania i przygotowywania potraw oraz przepisy kulinarne. W prawidłowo zestawionym jadłospisie istotną rolę odgrywają warzywa i owoce.
Ze względu na swoje walory sensoryczne, tj. barwę, smak, zapach, konsystencję urozmaicają codzienny posiłek, a także są źródłem niezbędnych składników odżywczych koniecznych do prawidłowego rozwoju organizmu, tj.witamin, składników mineralnych, łatwo przyswajanych cukrów, kwasów organicznych, pektyn, garbników i barwników.

Książka "Warzywa mało znane i zapomniane" - oprawa miękka - Wydawnictwo Państwowe Rolnicze i Leśne. Książka posiada 256 stron i została wydana w 1993 r.