pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Tradycyjna kuchnia śląska

Autor książki:

Joanna Baranowska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Videograf II
Rok wyd.: 2007
Oprawa: miękka
Ilość stron: 320 s.
Wymiar: 110x160 mm
EAN: 9788360763315
ISBN: 978-83-6076-331-5
Data: 2006-01-30
Cena wydawcy: 24.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Książka zawiera przystępnie opracowane przepisy na tradycyjne potrawy kuchni śląskiej. Są w śród nich: przystawki, zupy, potrawy z mięsa, potrawy z ryb, ciasta, desery, przetwory, trunki domowe. Z poradnika dowiemy się m. in., jak przygotować wspaniałe śląskie żury, rolady, karminadle i golonki oraz kluski śląskie, makówki i kołocze. Wiele z przedstawionych tu przysmaków znalazło się na Liście Produktów Tradycyjnych, która została złożona w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Potrawy te mają szansę na unijne certyfikaty.

Książka "Tradycyjna kuchnia śląska" - Joanna Baranowska - oprawa miękka - Wydawnictwo Videograf II. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2007 r.