pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Technologia produkcji wina

Autor książki:

Yair Margalit

Dane szczegółowe:
Wydawca: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 244 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788309011583
ISBN: 978-83-0901-158-3
Data: 2014-12-08
Cena wydawcy: 77.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.

Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. Concepts in Wine Chemistry, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie. Yair Margalit ma tytuł doktora w dziedzinie fizykochemii i wieloletnie doświadczenie w zakresie badań naukowych oraz nauczania. Jest właścicielem niewielkiej rodzinnej winnicy i prowadzi wykłady dotyczące produkcji winiarskiej i zagadnień chemicznych związanych z winiarstwem w izraelskim Instytucie Technologii.

Jest również konsultantem w licznych winnicach na całym świecie.

Książka "Technologia produkcji wina" - Yair Margalit - oprawa miękka - Wydawnictwo Państwowe Rolnicze i Leśne. Książka posiada 244 stron i została wydana w 2014 r.