| Dane szczegółowe: | |
| Wydawca: | Olimp Media |
| Rok wyd.: | 2011 |
| Oprawa: | twarda |
| Ilość stron: | 144 s. |
| Wymiar: | 165x240 mm |
| EAN: | 9788377070772 |
| ISBN: | 978-83-7707-077-2 |
| Data: | 2011-10-10 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Dzięki tej książce bez trudu przyrządzisz znakomite produkty mięsne i nabiałowe, nawet jeśli będziesz to robił pierwszy raz. Prezentujemy przepisy na rozmaite kiełbasy np. zwyczajną, krakowską czy kabanosy oraz pasztety i wątrobianki, a także szynki, schab i baleron. Ponadto przedstawiamy receptury na sery, zarówno miękkie np. mozzarellę, ricottę czy fetę jak i twarde oraz półtwarde np. goudę czy edamski. Podpowiadamy również, jak zrobić masło i napoje mleczne. Publikację uzupełniają rozdziały, w których autor wprowadza w tajniki domowego wyrobu wędlin i serów.
Książka "Swojskie wędliny i sery" - Zbigniew Prokopczuk - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2011 r.