pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Swojskie wędliny i sery

Autor książki:

Zbigniew Prokopczuk

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2011
Oprawa: twarda
Ilość stron: 144 s.
Wymiar: 165x240 mm
EAN: 9788377070772
ISBN: 978-83-7707-077-2
Data: 2011-10-10
pozycja niedostępna

Opis książki:

Dzięki tej książce bez trudu przyrządzisz znakomite produkty mięsne i nabiałowe, nawet jeśli będziesz to robił pierwszy raz. Prezentujemy przepisy na rozmaite kiełbasy np. zwyczajną, krakowską czy kabanosy oraz pasztety i wątrobianki, a także szynki, schab i baleron. Ponadto przedstawiamy receptury na sery, zarówno miękkie np. mozzarellę, ricottę czy fetę jak i twarde oraz półtwarde np. goudę czy edamski. Podpowiadamy również, jak zrobić masło i napoje mleczne. Publikację uzupełniają rozdziały, w których autor wprowadza w tajniki domowego wyrobu wędlin i serów.

Książka "Swojskie wędliny i sery" - Zbigniew Prokopczuk - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2011 r.