pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Sekrety szefa kuchni (+ nóż do pomidorów Fiskars)

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2013
Oprawa: twarda
Ilość stron: 128 s.
Wymiar: 270x290 mm
EAN: 9788377731994
ISBN: 978-83-7773-199-4
Data: 2013-12-09
pozycja niedostępna

Opis książki:

Jak prawidłowo wydobyć serce karczocha Czy powinno się obierać imbir Jak poradzić sobie z tuszką kurczaka i pokroić rybę na sashimi Każdy, kto lubi gotować - na co dzień w domu czy zawodowo - powinien poznać tajniki posługiwania się nożem. Nie zawsze bowiem, kierując się jedynie intuicją, efektywnie używamy tego podstawowego w kuchni narzędzia.

Ten bogato ilustrowany poradnik prezentuje nowoczesne noże i inne narzędzia do krojenia i obierania. Dzięki niemu wybierzesz właściwy nóż i dowiesz się, jak o niego dbać, by służył jak najdłużej. Książka zawiera przejrzyste instrukcje różnych technik krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, zilustrowane ponad 200 fotografiami kolejnych cięć. Znajdziesz w niej również przepisy kulinarne, dzięki którym wypróbujesz zdobyte umiejętności.

Ten poradnik każdego poprowadzi krok po kroku przez proces krojenia różnych produktów. Dzięki temu potrawy, które wyjdą spod Twojej ręki, będą nie tylko smaczne, ale i estetyczne.

Książka "Sekrety szefa kuchni (+ nóż do pomidorów Fiskars)" - oprawa twarda - Wydawnictwo RM. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2013 r.