pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Sałatki polskie / Gotowanie na parze. PAKIET 2 KSIĄŻEK

Autor książki:

Mirek Drewniak

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: DRAGON
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 200 s.
Wymiar: 170x245 mm
EAN: 9788363559632
ISBN: 978-83-6355-963-2
Data: 2017-03-18
Cena wydawcy: 29.95 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Sałatki polskie
We współczesnej kuchni nie sposób pominąć obecności sałatek przy każdym niemal posiłku. Bywają podawane jako dodatek do obiadów, przekąski, desery lub nawet jako dania główne są łatwe i szybkie w przygotowaniu, pozwalają kucharzowi na nieograniczoną inwencję, ale przede wszystkim mają dużo witamin, i niewiele tłuszczu. Niniejsza książka kucharska zawiera przepisy ułożone według podstawowego składnika. Czytelnik znajdzie tu ciekawe propozycje przygotowania sałatek z z sera twarogowego, z grzybów, z ziemniaków, z ryb, z mięs, a także z owoców.
Gotowanie na parze
Gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metoda przyrządzania posiłków. W porównaniu z tradycyjnymi sposobami umożliwia ona łatwe przygotowanie zdrowszych dań, które są kolorowe, pełne smaku i świeżości. Gotowanie przez parowanie, odpowiednie dla większości potraw, ma zdecydowaną przewagę nad innymi technikami kulinarnymi. Posiłki przygotowane na parze są zdecydowanie bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są one zdrowsze i lżejsze.

Książka "Sałatki polskie / Gotowanie na parze. PAKIET 2 KSIĄŻEK" - Mirek Drewniak - oprawa twarda - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 200 stron i została wydana w 2012 r.