pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Ryby i owoce morza. Porady dla smakoszy

Dane szczegółowe:
Wydawca: Arkady
Rok wyd.: 2005
Oprawa: twarda
Ilość stron: 208 s.
Wymiar: 230x280 mm
EAN: 9788321344003
ISBN: 83-213-4400-3
Data: 2006-02-09
Cena wydawcy: 49.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Ponad 70 wspaniałych przepisów, zarówno bajecznie prostych, jak i wyrafinowanych, ukazuje nam bogactwo międzynarodowej kuchni rybnej. W tej książce znajdziecie wszystko, z czego słyną wody słodkie i słone: od skromnego śledzia poprzez dorsza, łososia i szczupaka do wyszukanych przysmaków, jak sandacz i sola, albo egzotycznych rarytasów, jak karaibski pompano. Nie brakuje również owoców morza.
Cenne informacje na temat odżywiania uzupełnia szereg pożytecznych rad dotyczących zakupu świeżych ryb i owoców morza. Autorka, wprowadzając nas w tajniki przyrządzania ryb, przedstawia różne techniki gotowania, smażenia i pieczenia, a także najważniejsze narzędzia kuchenne.

Książka "Ryby i owoce morza. Porady dla smakoszy" - oprawa twarda - Wydawnictwo Arkady. Książka posiada 208 stron i została wydana w 2005 r.