pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Rożna, ruszty, wędzarnie

Autor książki:

Tadeusz Barowicz

Dane szczegółowe:
Wydawca: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Rok wyd.: 2007
Oprawa: miękka
Ilość stron: 268 s.
Wymiar: 146x206 mm
EAN: 9788374046725
ISBN: 978-83-7404-672-5
Data: 2008-12-01
pozycja niedostępna

Opis książki:

Profesjonalna wędzarnia! Ekologiczne kiełbasy! Jak zbudować odpowiedni ruszt w ogrodzie? W jaki sposób przygotować dania z własnoręcznie wykonanego rożna? Autor proponuje rozwiązania, które są zdecydowanie lepsze od chyboczącego się i niewygodnego grilla. Tak przyrządzali pieczyste nasi prapadziadkowie, gdyż, jak się dowiadujemy, to nie my wymyśliliśmy weekendowe spotkania przy grillu. A wędzone prawdziwe szynki i boczusie? Okazuje się, że można przygotować pyszne wędliny we własnej wędzarni niewielkim wysiłkiem. Ekologiczne i zdrowe jedzenie warte jest zachodu. Nie trzeba potem się martwić żołądkowymi dolegliwościami. Dzięki radom autora zbudujemy własny ruszt, rożen lub wędzarnię. Zorganizujemy wspaniałą ucztę na wolnym powietrzu. A na szczególnych uroczystościach będziemy się delektować domowymi wędlinami. Książka podzielona jest na cztery działy: ruszt, rożen, wędzarnia i przyjęcie w plenerze, a każdy z nich poza instrukcjami wykonania zawiera wiele przepisów na rozmaite dania, w tym dania główne, sałatki, sosy, dipy, a nawet desery.

Książka "Rożna, ruszty, wędzarnie" - Tadeusz Barowicz - oprawa miękka - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 268 stron i została wydana w 2007 r.