pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Repetytorium i testy egz. Kelner Kwal. T.9 WSiP

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2015
Oprawa: miękka
Ilość stron: 152 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788302150333
ISBN: 978-83-0215-033-3
Data: 2018-11-16
Cena wydawcy: 40.79 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Publikacja przygotowuje do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9 . Zawiera syntetyczne i obszerne repetytorium wiedzy opracowane zgodnie z nową podstawą programową, 5 zestawów testów do części pisemnej egzaminu, 5 zadań do części praktycznej egzaminu wraz z przykładowymi rozwiązaniami, klucz odpowiedzi do testów oraz wstęp opisujący zasady obowiązujące podczas przeprowadzania egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie (wg nowej formuły). Treści repetytorium oraz testów i zadań praktycznych dotyczą m.in. takich kwestii, jak stanowisko pracy kelnera, systemy obsługi kelnerskiej, predyspozycje i umiejętności niezbędne do wykonywania tego zawodu, zasady obsługi kelnerskiej, opracowywanie karty menu, przyjmowanie i rejestrowanie zamówień, zasady nakrywania stołu, bielizna i zastawa stołowa, sprzęt serwisowy, sztuka podawania potraw i napojów, zwyczaje żywieniowe różnych narodów oraz sztuka barmańska.  

Podręcznik „Repetytorium i testy egz. Kelner Kwal. T.9 WSiP” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.