pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przysmaki wiejskiej piekarni

Autor książki:

Zbigniew Prokopczuk

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2011
Oprawa: twarda
Ilość stron: 128 s.
Wymiar: 170x245 mm
EAN: 9788377070901
ISBN: 978-83-7707-090-1
Data: 2011-12-19
pozycja niedostępna

Opis książki:

Przekonaj się, że wyrób pieczywa wcale nie jest umiejętnością zarezerwowaną wyłącznie dla profesjonalistów - chleb czy bułki z powodzeniem możesz upiec samodzielnie w domu.

W niniejszej książce prezentujemy zbiór przepisów na smaczne i zdrowe (bo pozbawione przemysłowych ulepszaczy ) chleby na zakwasie oraz drożdżowe - np. chleb ciabatta, chleb dyniowy, miodowy, kukurydziany czy żytni z kminkiem.

Ponadto polecamy receptury na całą gamę bułek - np. szwedki czy bułki z ziarnami.

Uzupełnienie publikacji stanowią pomysły na wyroby półcukiernicze - np. chleb turecki, chałki czy bułeczki cynamonowe.

Przepisy poprzedza obszerny rozdział, w którym znajdziesz niezbędne informacje na temat wypieku pieczywa w domu, m.in. jakie zgromadzić akcesoria, jakie są rodzaje mąki i etapy wytwarzania.

Książka "Przysmaki wiejskiej piekarni" - Zbigniew Prokopczuk - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2011 r.