pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przysmaki myśliwskie we współczesnej kuchni

Autor książki:

Ryszard Matusiak

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2009
Oprawa: twarda
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 140x200 mm
EAN: 9788361513551
ISBN: 978-83-6151-355-1
Data: 2009-09-14
Cena wydawcy: 29.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Tę książkę kierujemy nie tylko do zapalonych amatorów łowiectwa, ale także do osób, które chciałyby urozmaicić domowe menu o smaczne i zdrowe potrawy z dziczyzny oraz inne typowo myśliwskie specjały.
W Przysmakach myśliwskich prezentujemy pomysły na dania z dzika, sarny, jelenia, zająca, kaczki, kuropatwy i bażanta - przepisy na rozmaite pieczenie, zrazy, zupy i gulasze. Ponadto znajdziecie tu receptury na pasztety i kiełbasy z dziczyzny.
Oprócz propozycji mięsnych w książce zostały umieszczone przepisy na dodatki do dziczyzny w postaci placków, pierogów i naleśników. W Przysmakach myśliwskich nie mogło zabraknąć również receptur na niezastąpione do dań z dzikiego mięsa sosy.
Osobny dział stanowią przepisy na nalewki, które stanowią nieodzowny element kuchni myśliwskiej.

Książka "Przysmaki myśliwskie we współczesnej kuchni" - Ryszard Matusiak - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2009 r.