pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przetwory. Mięsne, warzywne, owocowe

Autor książki:

Heinz K. Gans

Dane szczegółowe:
Wydawca: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Rok wyd.: 2005
Oprawa: twarda
Ilość stron: 210 s.
Wymiar: 200x260 mm
EAN: 9788374041935
ISBN: 83-7404-193-5
Data: 2008-12-01
pozycja niedostępna

Opis książki:

Robienie przetworów jest przyjemne i łatwe nie wspominając o względach ekonomicznych i kulinarnych. Bo kto jeszcze tego nie wie, powinien sobie szybko uzmysłowić, że własne wyroby smakują nieporównanie lepiej niż te ze sklepu, ponieważ zrobione są w domu, a nie stworzone w warunkach przemysłowych. Czy marynowane grzybki ze sklepu mogą się równać z tymi, które sami zebraliśmy, wysuszyliśmy lub włożyliśmy do zalewy? A własnoręcznie peklowana szyneczka? Podobnie sprawa się ma z szerokim asortymentem dżemów, marmolad i konfitur. Jak przyjemnie i chętnie zajada się zimą smakołyki z własnej spiżarni! Ekologiczne, zdrowe, smaczne i tanie. Korzystajmy więc z bogactwa ogrodu, piwnicy i stołu.
Książka podaje sposoby: - przechowywania świeżych warzyw i owoców - domowego peklowania i wędzenia mięsa - przygotowywania dżemów, marmolad, konfitur, galaretek - kiszenia warzyw - robienia marynat - zamrażania

Książka "Przetwory. Mięsne, warzywne, owocowe" - Heinz K. Gans - oprawa twarda - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 210 stron i została wydana w 2005 r.