pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
książka:

Prawdy i mity na temat cukru + Cholesterol. Naturalna regulacja lipidów krwi

Dane szczegółowe:
Producent: Klub dla Ciebie
Rok wyd.: 2009
Oprawa: twarda
Ilość stron: 320 s.
EAN: 2000000035499
ISBN: 978-13-258-0068-0
Data: 2009-10-26
Cena wydawcy: 19.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Od naturalnego źródła życia do słodkiej trucizny Cukier naturalny wymyślony przez naturę umożliwia prawidłowy przebieg reakcji chemicznych w procesie przemiany materii zachodzących codziennie w naszym organizmie. Jest niezbędny dla zdrowia. Cząsteczki cukru stanowią paliwo dla komórek dzięki nim funkcjonują nasze ciało i umysł. Drugi rodzaj cukru - oczyszczony biały kryształ - został opracowany przez przemysł spożywczy. Jadany w dużych ilościach ma dla organizmu zgubne skutki powoduje nadwagę cukrzycę nadciśnienie próchnicę a nawet depresję. Autor ostrzega w swojej książce przed niefrasobliwym traktowaniem tego zagrożenia. Przedstawia genezę chorób uwarunkowanych nadmiernym spożyciem cukru zwraca przy tym szczególną uwagę na niebezpieczne skutki spożycia cukru przez dzieci. Podpowiada jak rozszyfrowywać etykiety na produktach spożywczych cukier często jest ukryty pod różnymi niewiele nam mówiącymi określeniami. Autor radzi także jak można bez cukru zdrowo gotować jeść i żyć unikając w ten sposób cukrowej pułapki. Prawdy i mity na temat cholesterolu Cholesterol jest niezbędną dla życia substancją tłuszczową która pełni różne funkcje w organizmie. Stężenie cholesterolu we krwi po winno mieścić się w określonych normach gdyż w przeciwnym razie grożą nam poważne choroby. Codziennie nasz organizm produkuje cholesterol i wraz z pożywieniem przyjmuje go w różnych ilościach. Aby utrzymać w równowadze stężenie lipidów we krwi konieczna jest odpowiednia dieta i zdrowy tryb życia.

Książka "Prawdy i mity na temat cukru + Cholesterol. Naturalna regulacja lipidów krwi" - Klaus Oberbeil - oprawa twarda - Wydawnictwo Klub dla Ciebie. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2009 r.