pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP. Gastronomia

Autor książki:

Barbara Jackiewicz

Dane szczegółowe:
Wydawca: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr
Rok wyd.: 2013
Oprawa: miękka
Ilość stron: 88 s.
Wymiar: 210x300 mm
EAN: 9788378041191
ISBN: 978-83-7804-119-1
Data: 2013-02-22
pozycja niedostępna

Opis książki:

Zgodnie z rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, które jest aktem nadrzędnym stosowanym bezpośrednio we wszystkich krajach Unii Europejskiej oraz z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, kierujący zakładem ma obowiązek wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP. Autorka specjalista Państwowej Inspekcji Sanitarnej do spraw nadzoru nad żywnością w sposób przystępny, na podstawie przykładowej restauracji, wyjaśnia, jak wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP w zakładzie gastronomicznym. Każdy etap wdrażania zasad systemu, szczegółowe opisy produktów, analiza zagrożeń, wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych, zostały zilustrowane odpowiednimi przykładami.

Książka "Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP. Gastronomia" - Barbara Jackiewicz - oprawa miękka - Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr. Książka posiada 88 stron i została wydana w 2013 r.