pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Księgarnia »
Indeks autorów »
Barbara Jackiewicz

Barbara Jackiewicz - autor


okładka książki - Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego podlegającego kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej
Barbara Jackiewicz

Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego podlegającego kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr ; Kategoria: Książki / Humanistyka / Prawo; Rok wydania: 2008; Oprawa: miękka;
Zapisy w prawie żywnościowym nie zawsze jednoznacznie i wprost formułują obowiązek, któremu musi sprostać przedsiębiorca. Jak bowiem rozumieć stosowane w rozporządzeniach zwroty typu: tam gdzie to konieczne, tam gdzie to niezbędne, tam gdzie...
pozycja niedostępna

okładka książki - Dokumentacja sanitarna w transporcie środków spożywczych z komentarzem
Barbara Jackiewicz

Dokumentacja sanitarna w transporcie środków spożywczych z komentarzem

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr ; Kategoria: Książki / Humanistyka / Prawo; Rok wydania: 2007; Oprawa: miękka;
Zgodnie z obowiązującymi przepisami UE przedsiębiorstwo prowadzące działalność w zakresie m.in. dystrybucji żywności jest przedsiębiorstwem spożywczym (zakładem), a każdy taki zakład ma obowiązek prowadzenia swojej działalności zgodnie z...
pozycja niedostępna

okładka książki - Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP. Sklep spożywczy
Barbara Jackiewicz

Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP. Sklep spożywczy

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr ; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Od dnia 1 maja 2004 r. kierujący sklepem spożywczym ma obowiązek wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP. Warunkiem wstępnym do opracowania i wdrażania zasad systemu HACCP są zasady dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej GMP/GHP, które...
pozycja niedostępna

okładka książki - Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP. Gastronomia
Barbara Jackiewicz

Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP. Gastronomia

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr ; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Ekonomia; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka;
Zgodnie z rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, które jest aktem nadrzędnym stosowanym bezpośrednio we wszystkich krajach Unii Europejskiej oraz z ustawą z...
pozycja niedostępna

okładka książki - Poradnik opracowania zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) z przykładowo wypełnioną dokumentacją
Barbara Jackiewicz

Poradnik opracowania zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) z przykładowo wypełnioną dokumentacją

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr ; Kategoria: Książki / Poradniki / Coaching, trening; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka;
Każdy podmiot działający na rynku w zakresie produkcji lub obrotu materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914...
pozycja niedostępna

okładka książki - Żywienie dzieci w przedszkolu (+ CD)
Barbara Jackiewicz

Żywienie dzieci w przedszkolu (+ CD)

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr ; Kategoria: Książki / Poradniki / Zdrowie i uroda; Rok wydania: 2007; Oprawa: miękka;
Człowiek, chcąc zachować pełnię zdrowia, musi się racjonalnie odżywiać, musi umieć też zestawić w posiłku poszczególne produkty w taki sposób, aby jego organizm na każdym etapie życia został zasilony odpowiednimi składnikami odżywczymi....
pozycja niedostępna